Baglio Gibellina Dezertní víno U Passimiento Zibibbo IGT 13,5% v dárkové kazetě 500ml
Související produkty
Detailní popis produktu
Označení: IGT Terre Siciliane
Oblast produkce: Sicílie
Obsah alkoholu: 13,5 %.
Organoleptická zkouška
Barva: zlatožlutá.
Buket: Kandované citrusové plody.
Chuť: medová, zahalující s výraznými tóny zralého ovoce.
Teplota podávání: 8°-10° C
Doporučené kombinace: Dezerty na bázi ovoce (také sušené ovoce) a modré nebo středně vyzrálé sýry.
Zibibbo je název bílé odrůdy hroznů i sladkého vína, které se z ní vyrábí. Slovo "zibibbo" pochází ze slova zabīb, které znamená "sultán" nebo "sultánka". Víno bylo přivezeno na Pantellerii, kde se dodnes pěstuje téměř celá domácí produkce.
V současné době se na Sicílii pěstuje "Zibibbo" moderním kordonovým způsobem, a to zejména v oblasti mezi městy Erice a Mazara del Vallo na západě Sicílie. Vinná réva roste na jílovité půdě v nadmořské výšce 70 metrů.
Hrozny Zibibbo se sklízejí v první dekádě října, kdy se hrozny podrobují přirozenému procesu sušení na vinici. Sklizeň a následné odlisťování se provádí ručně, následuje studená macerace a tepelně regulovaná fermentace. Po dosažení 13,5 % objemových se přirozené kvašení zastaví, což vede k obsahu zbytkového cukru přibližně 100 g/l. Víno se poté nechá asi 30 dní zrát v láhvi.
Víno vyrobené z odrůdy zibibbo je slámově žluté, plné se zlatavými odlesky, sladké, s vysokým obsahem alkoholu a charakteristickou vůní.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Italská bílá vína – svěží a lahodná |
---|---|
Hmotnost: | 1.1 kg |
? Země původu: | Itálie |
? Region: | Sicilia |
? Certifikace vín: | IGT |
? Podíl cukru: | sladké |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Baglio Gibellina je italská značka vína, která se nachází v regionu Sicílie. Založena byla v roce 1985 a je pojmenována po středověkém statku, který se nachází v oblasti Salemi. Baglio Gibellina produkuje širokou škálu vín, včetně bílých, červených a růžových vín, která jsou vyráběna ze starých sicilských odrůd hroznů. Značka je známá svým závazkem k udržitelnému zemědělství a výrobě biodynamického vína. Na svých vinicích se snaží minimalizovat použití pesticidů a herbicidů a přirozenými metodami podporovat biodiverzitu.