Baglio Gibellina U..Passimiento Nero d´Avola Frappato DOC 13,5% - 0,75l
Související produkty
Detailní popis produktu
Označení: DOC Sicilia
Oblast produkce: Sicílie
Obsah alkoholu: 13,5 %.
Organoleptická zkouška
Barva: zářivě intenzivní červená.
Buket: Charakteristický, intenzivní s tóny červeného bobulového ovoce.
Chuť: Teplá, plná a harmonická ve své kyselosti, s měkkými a elegantními tříslovinami.
Teplota podávání: 16°-18° C
Doporučené párování: Nepříliš vyzrálé těstoviny a sýrové pokrmy.
Vybrané vinice, které se nacházejí v nadmořské výšce 300 až 600 metrů, jsou školeny metodou Guyot na jílovitých půdách s omezeným výnosem hroznů z hektaru.
Hrozny Frappato se sklízejí v době první zralosti, takže v moštu, který velmi pomalu kvasí v malých ocelových tancích, zůstává veškerá typická svěžest.
Hrozny odrůdy Nero d'Avola se naopak nechávají na vinné révě, aby se lehce vysušily a přirozeně odvodnily. Později se sklízejí a s velkou péčí se ukládají do dřevěných beden. Po lehkém vylisování mošt kvasí při kontrolované teplotě.
Oba mošty se pak vyvíjejí podle svých typických vlastností, a když tak náš "maestro" rozhodne, jsou pomalu smíchány v čase a poměru potřebném pro každou jednotlivou sklizeň. Přirozené sladkosti vína se dosáhne přerušením kvašení procesem "za studena". Víno zraje několik měsíců v ocelových tancích.
Ze starých vinic, otřásaných intenzivními impulzy, které vycházejí z hlubokých kořenů země a otřásají nejlepšími hrozny, pochází toto víno s autentickou středomořskou vůní, vibrující teplými větry jihu a studenými větry severu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Italská červená vína – plná a intenzivní chuť |
---|---|
Hmotnost: | 1.52 kg |
? Země původu: | Itálie |
? Region: | Sicilia |
? Certifikace vín: | DOC |
? Podíl cukru: | sladké |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Baglio Gibellina je italská značka vína, která se nachází v regionu Sicílie. Založena byla v roce 1985 a je pojmenována po středověkém statku, který se nachází v oblasti Salemi. Baglio Gibellina produkuje širokou škálu vín, včetně bílých, červených a růžových vín, která jsou vyráběna ze starých sicilských odrůd hroznů. Značka je známá svým závazkem k udržitelnému zemědělství a výrobě biodynamického vína. Na svých vinicích se snaží minimalizovat použití pesticidů a herbicidů a přirozenými metodami podporovat biodiverzitu.