Dezerty a koláče, Strana 2

Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami Tuhle klasiku na tyto stránky musím dát i když to nemá s Itálií nic společného. Mák a švestky je prostě nesmrtelná kombinace. Na přípravu potřebujeme: listové těsto, cca 20ks švestek, 200g mletého máku, 250ml mléka, 20g vanilkového cukru, 40g moučkového cukru, ...

Jahodové tiramisu (Tiramisu alle Fragole)

Zapomeňte na klasické tiramisu s kakaem. V sezóně jahod musíte vyzkoušet tuto jahodovou variantu. Na přípravu potřebujeme: 500g jahod, 4 vejce, 80g cukru krupice, 300g Mascarpone, 60g moučkového cukru, 100ml vody, 2 balení piškot Savoiardi   Postup: Nejprve si připravíme sirup na...

Jahodová bublanina

Když je sezóna jahod v plném proudu, tak určitě musíte vyzkoušet tento recept. Rychlá příprava a skvělá chuť. Na přípravu potřebujeme: 300g cukru, 450g polohrubé mouky, vanilkový cukr, 6 vajec, 150g oleje, 150g mléka, vanilkový cukr, citronovou kůru, prášek do pečiva, jahody Postup: Smícháme mou...

Švýcarská roláda (Swiss roll)

Swiss roll (švýcarská roláda) Tento lahodný dezert není italský (je to hned od vedle), ale je tak výborný, že jsme ho museli prostě zařadit. Na přípravu potřebujeme: 350ml smetany (min. 30%), 240g hořké čokolády (min. 70%), 3 lžíce vody, 2 lžíce kávy, 6 vajec, sůl, 170g moučkového cukru Pos...

Italský jablečný koláč (Torta di mele)

Jak už je pro Itálii typické, tak dobré věci jsou velice jednoduché. Tento koláč není klasický koláč, kdy na nějakém těstě je ovoce, ale jedná se spíše o vláčný dort. Ideální je k snídani nebo jej doplňte vanilkovou zmrzlinou a servírujte jako odpolední dezert. Výhoda tohoto koláče je, že Vám vydrží...

Vanilkový pudink (Il budino alla vaniglia)

Potřebujeme: 75g cukru, 35g kukuřičné mouky, špetka soli, 650ml smetany, 28g másla, 5ml vanilkového extraktu… Postup: Ve velkém kastrolu dobře promíchejte cukr, kukuřičný škrob a sůl s pomocí vařečky nebo šlehačem. Postupně přidáváme smetanu, aby nevznikly hrudky. Na středním plamenu přiv...

Jahody s citronem (Fragole al limone)

Potřebujeme: lžíce cukru, půlka citronu, lžíce vody, 300g jahod, moučkový cukr Postup: metličkou promícháme cukr, citron a vodu. Smícháme s očištěnými jahodami nakrájenými na měsíčky. Posypeme moučkovým cukrem a dobře zakryté vychladíme v lednici....

Jahody marinované v balsamicu (Fragole marinate con aceto balsamico)

Suroviny: lžička balsamica, košík jahod, 200g riccoty, 20g medu, pepř Postup: Nakrájené jahody marinujeme ve směsi balsamica a pepře. Podáváme se sýrem ricotta do kterého zašleháme med....

Pecorino s medovým dipem

Vyzkoušejte sýr pecorino s tímhle úžasným a jedoduchým dipem. Suroviny:  Sýr Pecorino, 1/4 šálku medu, chilli paprička Postup:  Rozdrcené chilli papričky smícháme s medem. Podáváme s nakrájeným sýrem Pecorino. ...