Hlavní chody, Strana 2
Potřebujeme: 800 g telecího (plecka), 800 g cibule, 100ml suchého bílého vína, 4 lžíce oleje, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžičky mleté sladké papriky, citronovou kůru, muškátový oříšek, sůl, pepř Postup: Nejdříve telecí zbavíte veškerého tuku a šlach a nakrájejte na kos...
Vepřová panenka plněná mozzarellou a sušenými rajčaty Výborná minutková vepřová panenka Na přípravu potřebujeme (4 porce): 2ks vepřové panenky, sušená rajčata, mozzarella, sůl, pepř, čerstvá bazalka, čerstvý tymián, 4 stroužky česneku, Bartolini extra panenský olivový olej Postup:...
Provensálská vepřová kýta Skvělá příprava vepřového na provensálský způsob Na přípravu potřebujeme (4 porce): 600g vepřové kýty, 1 plechovka loupaných rajčat, 2 lžíce provensálského koření, 100ml smetany, 8 stroužků česneku, 1 lžička cukru, sůl, Bartolini extra panenský olivový olej Po...
Orata al forno (pečená pražma královská) Jedna ze základních úprav mořských ryb je pečení. Vyzkoušejte pečenou pražmu... Na přípravu potřebujeme: pražmu královskou, rozmarýn, 2 stroužky česneku, 2 plátky citronu, sůl, pepř Postup: Vykuchanou ryby očistíme, zbavíme ploutví a šupin. Rybu zevnitř ...
Branzino in crosta di sale (mořský vlk v solné krustě) Chcete rybu, které bude vonět po bylinkách a bude nádherně šťavnatá? Připravte ji v solné krustě.. Na přípravu pro 2 osoby potřebujeme: 2ks mořského vlka (můžeme použít i jinou rybu např. pražmu královskou), cca 1,5 kg hrubé mořské soli...
Gnocchi di patate al pomodoro Gnocchi s rajčatovou omáčkou od nás: 500g gnocchi, 250g loupaných rajčat (nebo použijte čerstvé), extrapanenský olivový olej Dále potřebujeme: mrkev, celer, cibuli, petržel Postup: na olivovém oleji osmahneme nakrájenou mrkev, cibuli a celer, přidáme nakrájená o...