Italský domácí chléb je tradiční a oblíbený v každé italské domácnosti. Díky jednoduchým a přírodním surovinám, jako je mouka typu Manitoba, extra panenský olivový olej a pivovarské kvasnice, získáte chléb s lahodnou chutí, křupavou kůrkou a nadýchanou střední částí. Tento recept je ideální pro všec...
Pečivo
Panettone je ikonický italský vánoční sladký chléb, pocházející z Milána. Vyznačuje se lehkou, nadýchanou texturou a je plněný rozinkami, kandovaným ovocem a často ochucený citrusovou kůrou. Tento slavnostní chléb je oblíbeným vánočním pochoutkou nejen v Itálii, ale po celém světě. Suroviny: 500...
Pandoro je tradiční italský sladký chléb, původem z Verony, oblíbený zejména během vánočního období. Charakterizuje ho měkká, nadýchaná textura a bohatá vanilková chuť. Pandoro se obvykle podává posypaný moučkovým cukrem, který připomíná zasněžené vrcholky hor. Suroviny: 500 g hladké mouky 200 ...
Panforte je tradiční italský koláč pocházející ze Sieny, obzvláště populární během vánočních svátků. Charakterizuje ho bohatá směs ořechů, sušeného ovoce, medu a koření, vytvářející silně aromatickou a lepkavou pochoutku. Tento koláč, s jeho hlubokými chutěmi a historií, je perfektní ukázkou italské...
Focaccia Focaccia je klasické italské pečivo připravované z kynutého těsta. Ïdeální jako příloha k různým pokrmům, sýrům a parmské šunce. Tento italský chléb je příjemně vláčný díky přidanému olivovému oleji. Těsto lze ochutit přidáním různých surovin např. bylinek, oliv, sušených rajčat. ...
Hamburgerové bulky Zase trochu odskočíme od italské kuchyně. Češi jsou národ milující grilování, tak pro Vás máme recept na domácí hamburgerové bulky. Na přípravu potřebujeme (12 bulek): 450g hladké mouky, 180ml vlažné vody, 30g oleje, 30g droždí, 25g cukru, 2 vejce, 10g soli ...