Pro milovníky čokolády je čokoládová zmrzlina doslova nebeským požitkem, ,který okamžitě rozjasní jejich den. Tento recept vám umožní vyrobit si domácí čokoládovou zmrzlinu, která zaručeně uspokojí vaši touhu po sladkosti a lahodné chuťové extázi.
Čokoládová zmrzlina je jedním z nejoblíbenějších druhů zmrzliny a její bohatá, krémová textura spojená s intenzivní čokoládovou chutí je pro mnoho lidí neodolatelná. S tímto receptem si můžete vychutnat tu dokonalou rovnováhu mezi sladkostí a hořkostí čokolády, která vás zcela pohltí.
Varianta zmrzliny z bílé čokoládou je úplně stejná, jen nepřidáváme kakao a místo tmavé čokolády dáme bílou.
Krok 1: V hrnci smícháme 200ml smetany, 400ml mléka a 150g cukru krupice, zahříváme jen tak, aby se rozpustil cukr a odstavíme |
|
Krok 2: rozšlehame 4 žloutky ve 200ml smetany, když je směs hustší, tak přidáme 3 lžičky kvalitního kakaa a zašleháme, dokud se kakao se zloutkovou směsí nespojí. Pro zmrzlinu z bílé čokolády nedáváme kakao! |
|
Krok 3: Do vlažné směsi vmícháme žloutkovou směs a opatrně zahříváme, dokud směs nezhoustne. Bacha, zase to nesmí to projít varem, jinak se v tom ty žloutky zdrcnou. (celé je to asi 5m). |
|
Krok 4: Směs odstavíme a rozlame do ní 200g kvalitní čokolády (min. 50%). Necháme asi minutu rozpouštět, pak zamícháme a přidáme lžičku vanilkového extraktu. Pro zmrzlinu z bílé čokolády logicky použijeme kvalitní bílou čokoládu! |
|
Krok 5: Přecedíme, necháme vychladnout a min. na 4 hodiny, ideálně přes noc necháme v lednici. Druhý den do zmrzlinovače. |
|