Čokoládová zmrzlina



Pro milovníky čokolády je čokoládová zmrzlina doslova nebeským požitkem, ,který okamžitě rozjasní jejich den. Tento recept vám umožní vyrobit si domácí čokoládovou zmrzlinu, která zaručeně uspokojí vaši touhu po sladkosti a lahodné chuťové extázi.

Čokoládová zmrzlina je jedním z nejoblíbenějších druhů zmrzliny a její bohatá, krémová textura spojená s intenzivní čokoládovou chutí je pro mnoho lidí neodolatelná. S tímto receptem si můžete vychutnat tu dokonalou rovnováhu mezi sladkostí a hořkostí čokolády, která vás zcela pohltí.

Varianta zmrzliny z bílé čokoládou je úplně stejná, jen nepřidáváme kakao a místo tmavé čokolády dáme bílou.

Krok 1:

V hrnci smícháme 200ml smetany, 400ml mléka a 150g cukru krupice, zahříváme jen tak, aby se rozpustil cukr a odstavíme

  Obrázek

Krok 2:

rozšlehame 4 žloutky ve 200ml smetany, když je směs hustší, tak přidáme 3 lžičky kvalitního kakaa a zašleháme, dokud se kakao se zloutkovou směsí nespojí.

Pro zmrzlinu z bílé čokolády nedáváme kakao!

  Obrázek

Krok 3:

Do vlažné směsi vmícháme žloutkovou směs a opatrně zahříváme, dokud směs nezhoustne. Bacha, zase to nesmí to projít varem, jinak se v tom ty žloutky zdrcnou. (celé je to asi 5m).

 

Obrázek

Krok 4:

Směs odstavíme a rozlame do ní 200g kvalitní čokolády (min. 50%). Necháme asi minutu rozpouštět, pak zamícháme a přidáme lžičku vanilkového extraktu.

Pro zmrzlinu z bílé čokolády logicky použijeme kvalitní bílou čokoládu!

 

Obrázek

Krok 5:

Přecedíme, necháme vychladnout a min. na 4 hodiny, ideálně přes noc necháme v lednici. Druhý den do zmrzlinovače.

 Obrázek