Tento pokrm je svěží a jednoduchý způsob, jak zkombinovat lososa s lehkými italskými chutěmi. Sladká cherry rajčata a šťavnaté kousky lososa se perfektně snoubí s těstovinami fusilli. Rychlá příprava dělá z tohoto receptu ideální volbu pro chutný oběd nebo večeři během pracovního týdne.
Ingredience:
- 300 g těstovin fusilli
- 450 g filetů lososa
- 300 g rajčat cherry
- 100 g cibule
- 30 ml olivového oleje (extra virgin)
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi zahřejte olivový olej a na nízké teplotě smažte nahrubo nakrájenou cibuli asi 2 minuty.
- Zvyšte teplotu a přidejte lososa, staženého z kůže a nakrájeného na kostky. Na vysoké teplotě osmažte lososa dozlatova (asi 2 minuty). Osolte a opepřete.
- Přidejte rozpůlená rajčata cherry a vařte dalších 5 minut na střední teplotě. Pokud je potřeba, podlijte trochou vody. Opět dle chuti osolte a opepřete.
- Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě podle návodu. Sceďte je a přidejte k lososové směsi na pánvi.
- Směs orestujte asi 1 minutu a přitom míchejte.
Tento recept můžete použít také pro těstoviny penne.