Zapomeňte na klasické tiramisu s kakaem. V sezóně jahod musíte vyzkoušet tuto jahodovou variantu.
Na přípravu potřebujeme:
500g jahod, 4 vejce, 80g cukru krupice, 300g Mascarpone, 60g moučkového cukru, 100ml vody, 2 balení piškot Savoiardi
Postup:
Nejprve si připravíme sirup na namáčení piškot. Vodu, 150g jahod a moučkový cukr rozmixujeme na jemný sirup.
Zbylé jahody nakrájíme na tenké plátky, pár jahod si necháme na ozdobení.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mascarpone a pomelu vmícháme sníh z bílků.
Připravíme si misku, namočíme piškoty do jahodového sirupu a poskládáme na dno jako první vrstvu. Na piškoty dáme směs s mascarpone. Na mascarpone poklademe vrstvu jahod. a střídáme vrstvy dle požadované výšky. Končíme vrstvou s krémem mascarpone. Vršek dozdobíme kousky jahod. Tiramisu dáme na několik hodin do lednice (ideálně přes noc).
Vzhledem k tomu, že v receptu jsou čerstvá tepelně neupravená vejce, tak tiramisu uchováváme v zavřené nádobě nebo přikryté potravinovou fólií. Spotřebujeme do 3 dnů.