Jahodové tiramisu (Tiramisu alle Fragole)

Obrázek článku

Jahodové tiramisu, známé jako "Tiramisu alle Fragole", je osvěžující variací klasického italského dezertu, která kombinuje jemnost mascarpone s lahodnou chutí čerstvých jahod. Tento lehký a svěží dezert je ideální pro jarní a letní dny, kdy jsou jahody v sezóně.

Ingredience:

Na těsto:

  • 500g jahod
  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 300 g Mascarpone
  • 60g moučkového cukru
  • 100ml vody
  • 2 balení piškot Savoiardi

Postup:

  1. Nejprve si připravíme sirup na namáčení piškot. Vodu, 150g jahod a moučkový cukr rozmixujeme na jemný sirup.
  2. Zbylé jahody nakrájíme na tenké plátky, pár jahod si necháme na ozdobení.
  3. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mascarpone a pomelu vmícháme sníh z bílků.
  4. Připravíme si misku, namočíme piškoty do jahodového sirupu a poskládáme na dno jako první vrstvu. Na piškoty dáme směs s mascarpone. Na mascarpone poklademe vrstvu jahod. a střídáme vrstvy dle požadované výšky. Končíme vrstvou s krémem mascarpone. Vršek dozdobíme kousky jahod. Tiramisu dáme na několik hodin do lednice (ideálně přes noc).
  5. Vzhledem k tomu, že v receptu jsou čerstvá tepelně neupravená vejce, tak tiramisu uchováváme v zavřené nádobě nebo přikryté potravinovou fólií. Spotřebujeme do 3 dnů.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: