Potřebujeme:
Na odpalované těsto: 750 ml vody, 230 g másla, 230 g hladké mouky, špetku soli, 8 ks vajec
Na karamelovou náplň: 750 ml mléka, 2 balení karamelového pudinku, cukr moučka, 250g másla
Na náplň: 500 ml smetany na šlehání, ztužovač, cukr
Na karamelovou polevu: 250 g cukru krupice, 250 ml smetany na šlehání
Postup:
Uvaříme 2 karamelové pudinky v 750 ml mléka a necháme je vychladnout. Poté vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně přidáváme uvařený a vychladlý pudink. Dochutíme cukr moučkou dle Vaší chuti.
Vyšleháme šlehačku se ztužovači a cukrem (množství dle Vaší chuti), dokud nedosáhneme požadované tuhosti.
Na první plát těsta naneseme karamelovou náplň a poté rozetřeme ušlehanou šlehačku. Přiklopíme druhým plátem těsta. Povrch polejeme karamelovou polevou.
Poleva: Cukr dáme do hrnce a necháme ho rozpustit. Jakmile cukr zkaramelizuje, přilijeme do něj horkou smetanu (pozor na opaření, hned to začne reagovat). Vaříme, dokud se karamel úplně nerozpustí (pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat trochu horké smetany). Okamžitě polejeme větrník karamelovou polevou a necháme vychladnout v lednici.