Tradiční italský recept na Pollo alla Cacciatora, což znamená 'kuře po myslivecku'. Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu a kombinace výrazných ingrediencí , bylinek a bílého víno z něj vytvarielegantní pokrm.
Suroviny:
1. 1 celé kuře rozporcované na kousky
2. 2 stroužky česneku, nasekané
3. 1 cibule, nakrájená na kostičky
4. 1 plechovka rajčat v šťávě
5. 1 sklenice bílého vína
6. 1 lžička sušeného oregana
7. 1 lžička sušeného tymiánu
8. Sůl a pepř
9. Olivový olej
10. Čerstvá bazalka pro ozdobu
Postup:
1. Kuřecí kousky osolte a opepřete.
2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a kuře na něm zprudka opečte ze všech stran dozlatova a vyndáme z pánve
3. Do výpeku přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nezměkne. Vraťte maso.
4. Přilijte bílé víno a nechte ho trochu odpařit.
5. Přidejte rajčata ve šťávě, oregano a tymián.
6. Promíchejte a nechte pomalu dusit na mírném ohni asi 30-50 minut.
7. Podávejte ozdobené čerstvou bazalkou.
Toto jídlo se skvěle hodí s italským chlebem ciabatta, vařenými těstovinami nebo polentovými hranolky.