Branzino in crosta di sale (mořský vlk v solné krustě)
Chcete rybu, které bude vonět po bylinkách a bude nádherně šťavnatá? Připravte ji v solné krustě..
Na přípravu pro 2 osoby potřebujeme:
2ks mořského vlka (můžeme použít i jinou rybu např. pražmu královskou), cca 1,5 kg hrubé mořské soli, 2-3 bílky, 100ml vody, tymián, 2 plátky citronu
Postup:
Ryby omyjeme a usušíme, ale nezbavujeme je šupin. Do ryby vložíme snítky tymiánu a plátek citronu.
Připravíme si směs na solnou krustu. V míse smícháme cca 1,5kg hrubozrnné soli se sněhem ušlehaným z bílků a vodou. Do solné směsi můžeme přidat tymián.
Do pekáče vložíme pečící papír a potřeme ho souvislou vrstvou solné směsi (použijeme necelou polovinu). Na vytvořenou plochu položíme mořské vlky a zakryjeme je zbylou solnou směsí.
Vložíme na cca 30 minut do trouby předehřáté na 200°C v režimu horký vzduch.
Po dokončení rozbijeme solnou krustu, na pekáči vykostíme a servírujeme. Můžeme podávat s grilovanou zeleninou, tymiánovými pečenými brambory nebo jinou přílohou.