Pennette alla boscaiola je italské jídlo, které přináší vůni lesa do vaší kuchyně. Toto jídlo se vyznačuje svou krémovou omáčkou s hlavní ingrediencí - funghi porcini. Recept kombinuje tyto vzácné houby s dalšími chutnými surovinami jako je pancetta, passata, cibule, smetana a olivový olej. Suroviny jsou společně připraveny a podávány s penne rigate těstovinami. Toto jídlo je oblíbené díky své intenzivní chuti a textuře.
Suroviny:
• Pennette Rigate (320g)
• Hřiby (400g)
• Uzená pancetta (200g)
• Rajčatový protlak (400g)
• Bílá cibule (60g)
• Volitelně čerstvá smetana (30g)
• Extra panenský olivový olej (40g)
• Petržel, jemná sůl, černý pepř (podle chuti)
Postup:
1. Očistěte a nakrájejte houby.
2. Uvařte těstoviny v osolené vodě.
3. Na olivovém oleji osmažte pancettu, přidejte cibuli a následně houby.
4. Přidejte passatu a duste 5-10 minut.
5. Sceďte těstoviny a přidejte je do omáčky spolu se smetanou.
6. Dochutíte petrželkou, solí a pepřem.