Spaghetti al nero di seppia con chili e limone
Tato jedinečná kombinace sépiových špaget, které jsou známé svou sytě černou barvou a bohatou chutí, spolu s ostrým chilli a svěžím citronem, vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento recept je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho vyvážené chutě a aroma vás přenesou přímo na slunné italské pobřeží. Ideální pro večerní hostinu nebo jako rychlý, ale impozantní týdenní oběd.
Ingredience:
- 400 g sépiových špaget
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 malé červené chilli papričky, jemně nakrájené (nebo podle chuti)
- Šťáva a kůra z 1 velkého citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvá petrželka, nasekaná (volitelné)
- Parmazán nebo pecorino sýr na posypání (volitelné)
Postup:
-
Příprava špaget: Uvařte sépiové špagety podle návodu na obalu, dokud nejsou al dente. Nezapomeňte osolit vodu.
-
Česnek a chilli: Mezitím na středně silném ohni zahřejte olivový olej v hluboké pánvi. Přidejte nasekaný česnek a chilli a restujte asi 2 minuty, dokud česnek nezačne zlátnout.
-
Přidání citronu: Do pánve přidejte citronovou šťávu a kůru, promíchejte a nechte chvíli povařit.
-
Smíchání s těstovinami: Sceďte špagety a přidejte je přímo do pánve. Dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou. Pokud je omáčka příliš suchá, můžete přidat trochu vody z vaření těstovin.
-
Dochucení a servírování: Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Pokud chcete, posypte nasekanou petrželkou a strouhaným sýrem.
Podávejte ihned a užijte si pikantní a osvěžující chutě tohoto jídla!