Rafinovaná kombinace svěžích třešní a hladké smetany se spojuje v neodolatelném zmrzlinovém pokušení, které okouzlí každého milovníka dezertů. Smetanová třešňová zmrzlina je osvěžující, krémová a plná jemných ovocných not, které se krásně rozplynou na jazyku. Tato chladivá dobrota je vítaným zpestřením v letních měsících nebo pro jakoukoli příležitost, kdy si chcete dopřát sladkou rozkoš. Připravte se na příjemnou cestu do světa třešňové slasti s naším receptem na lahodnou smetanovou třešňovou zmrzlinu, která se snadno připravuje a potěší všechny
Potřebujeme:
smetanová zmrzlina: 150ml smetany ke šlehání, 300ml mléka, 100g krupicového cukru, vanilový lusk, 2 žloutky, 200ml zakysané smetany
třešně: 300g třešní, 40ml vody, 40g krupicového cukru, citronová šťáva
Krok 1: Do hrnce přidejte mléko, smetanu a cukr. Vanilkový lusk rozřízněte podélně, vydrhněte semínka a vložte je spolu s luskem do hrnce. Postupně zahřívejte směs na mírném ohni (nesmí se vařit), až se cukr úplně rozpustí. |
|
Krok 2: V misce rozšlehejte žloutky. Do žloutků tenkým pramínkem za stálého šlehání přiléváme horkou směs smetany a mléka. |
|
Krok 3: Žloutkovou směs vlijeme do hrnce ke zbytku mléka a smetany a zvolna zahříváme (nesmí dojít k varu) a mícháme dokud směs nezačne houstnout. |
|
Krok 4: Směs odstavíme, přecedíme a vmícháme zakysanou smetanu. Dáme do lednice vychladit. |
|
Krok 5: Vypeckované třešně dáme do rendlíku s vodou a cukrem a vaříme do změknutí. dochutíme trochou citronové šťávy a necháme vychladit. Následně třešně rozmixujeme nebo jen rozsekáme, když máte raději ve zmrzlině větší kousky ovoce. |
|
Krok 6: Zmrzlinovou směs připravíme ve zmrzlinovači a následně do hotové zmrzliny přidáme třešňovou směs a promícháme.
|