Smetanová třešňová zmrzlina



Rafinovaná kombinace svěžích třešní a hladké smetany se spojuje v neodolatelném zmrzlinovém pokušení, které okouzlí každého milovníka dezertů. Smetanová třešňová zmrzlina je osvěžující, krémová a plná jemných ovocných not, které se krásně rozplynou na jazyku. Tato chladivá dobrota je vítaným zpestřením v letních měsících nebo pro jakoukoli příležitost, kdy si chcete dopřát sladkou rozkoš. Připravte se na příjemnou cestu do světa třešňové slasti s naším receptem na lahodnou smetanovou třešňovou zmrzlinu, která se snadno připravuje a potěší všechny

Potřebujeme:

smetanová zmrzlina: 150ml smetany ke šlehání, 300ml mléka, 100g krupicového cukru, vanilový lusk, 2 žloutky, 200ml zakysané smetany 
třešně: 300g třešní, 40ml vody, 40g krupicového cukru, citronová šťáva

 

Krok 1:

Do hrnce přidejte mléko, smetanu a cukr. Vanilkový lusk rozřízněte podélně, vydrhněte semínka a vložte je spolu s luskem do hrnce. Postupně zahřívejte směs na mírném ohni (nesmí se vařit), až se cukr úplně rozpustí.

  

Krok 2:

V misce rozšlehejte žloutky.

Do žloutků tenkým pramínkem za stálého šlehání přiléváme horkou směs smetany a mléka.

  

Krok 3:

Žloutkovou směs vlijeme do hrnce ke zbytku mléka a smetany a zvolna zahříváme (nesmí dojít k varu) a mícháme dokud směs nezačne houstnout.

 

Krok 4:

Směs odstavíme, přecedíme a vmícháme zakysanou smetanu. Dáme do lednice vychladit. 

Krok 5:

Vypeckované třešně dáme do rendlíku s vodou a cukrem a vaříme do změknutí. dochutíme trochou citronové šťávy a necháme vychladit. Následně třešně rozmixujeme nebo jen rozsekáme, když máte raději ve zmrzlině větší kousky ovoce.

Krok 6:

Zmrzlinovou směs připravíme ve zmrzlinovači a následně do hotové zmrzliny přidáme třešňovou směs a promícháme.