Tradiční italský recept na Pollo alla Cacciatora, což znamená 'kuře po myslivecku'. Toto jídlo je velmi jednoduché na přípravu a kombinace výrazných ingrediencí , bylinek a bílého víno z něj vytvarielegantní pokrm. Suroviny: 1. 1 celé kuře rozporcované na kousky 2. 2 stroužky česneku, nasekané 3. ...
Recepty, Strana 3
- Vánoční
- Těstoviny
- Hlavní chody
- Ryby a plody moře
- Pizza
- Česká klasika
- Pečivo
- Dezerty a koláče
- Zmrzliny a sorbety
- Marmelády a sirupy
Pandoro je tradiční italský sladký chléb, původem z Verony, oblíbený zejména během vánočního období. Charakterizuje ho měkká, nadýchaná textura a bohatá vanilková chuť. Pandoro se obvykle podává posypaný moučkovým cukrem, který připomíná zasněžené vrcholky hor. Suroviny: 500 g hladké mouky 200 ...
Panforte je tradiční italský koláč pocházející ze Sieny, obzvláště populární během vánočních svátků. Charakterizuje ho bohatá směs ořechů, sušeného ovoce, medu a koření, vytvářející silně aromatickou a lepkavou pochoutku. Tento koláč, s jeho hlubokými chutěmi a historií, je perfektní ukázkou italské...
Spaghetti al nero di seppia con chili e limone Tato jedinečná kombinace sépiových špaget, které jsou známé svou sytě černou barvou a bohatou chutí, spolu s ostrým chilli a svěžím citronem, vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. Tento recept je nejen vizuálně atraktivní, ale jeho vyvážené chutě ...
Taralli dolci jsou tradiční italské pečivo, které má podobu malých, sladkých kroužků. Tyto drobné sladkosti jsou ideální pro svačinu nebo jako doprovod ke kávě či čaji. Suroviny: 500 g hladké mouky 200 g cukru 100 ml olivového oleje 100 ml bílého vína 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva Špet...
Když se řekne italská kuchyně, mnohým se vybaví pizza nebo těstoviny, ale jedním z pravých klenotů této kulinářské tradice je nepochybně Risotto al Tartufo. Toto jemné a krémové risotto, obohacené o tenké plátky vzácného černého lanýže, představuje vrchol gastronomického umění. Lanýž, který je pro s...
Pasta Cacio e Pepe je typickou ukázkou jednoduchosti a dokonalosti italské kuchyně. Je to snad ten úplně nejjednodušší recept a u nás téměř neznámý. Těstoviny připravané jen pomocí čerstvého pecorina, parmazánu a pepře. Potřebujeme: 300g těstovin 150g čerstvého pecorina 100g parmazánu P...
Toto tradiční jídlo, bohaté na chuť a aroma, přinese k vašemu stolu kousek slunného Středomoří. Výrazné bylinky jako rozmarýn společně s kvalitním bílým vínem poskytují tomuto pokrmu nezaměnitelný charakter. Přidání sladkých rajčat a slaných oliv vytváří dokonalou harmonii chutí, která je typická pr...
Potřebujeme: 800 g telecího (plecka), 800 g cibule, 100ml suchého bílého vína, 4 lžíce oleje, 2-3 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžičky mleté sladké papriky, citronovou kůru, muškátový oříšek, sůl, pepř Postup: Nejdříve telecí zbavíte veškerého tuku a šlach a nakrájejte na kos...
Jedinečný recept na kynuté knedlíky plněné borůvkami. Tento pokrm spojuje jemnost kynutého těsta s lahodnými a šťavnatými borůvkami, které podráždí vaše chuťové pohárky. Připravte se na neodolatelnou kombinaci chutí a vůní, které vás přenesou do ráje plného sladkých dobrot. Kynuté knedlíky s borůvk...
Oslňující modře fialové borůvky se proměňují v lahodnou a osvěžující zmrzlinu, která zpříjemní horké letní dny. Borůvková zmrzlina je plná intenzivního ovocného aroma a zároveň nabízí jemnou krémovost, která se rozplývá na jazyku. Tato chladivá pochoutka je dokonalou volbou pro všechny milovníky sla...