Recepty, Strana 6

Focaccia

Focaccia je klasické italské pečivo připravované z kynutého těsta. Ïdeální jako příloha k různým pokrmům, sýrům a parmské šunce. Tento italský chléb je příjemně vláčný díky přidanému olivovému oleji. Těsto lze ochutit přidáním různých surovin např. bylinek, oliv, sušených rajčat. Ingredience 5...

Kleckselkuchen (tvarohovo-makovo-višňový koláč)

Kleckselkuchen aneb tvarohovo-makovo-višňový koláč je saská klasika. V Německu se potkáte převážně se základem z kynutého těsta. Jestli se chcete přiblížit saskému originálu, tak jako základ udělejte klasické kynuté těsto. Pokud kynuté těsto nemusíte nebo to chcete mít rychleji, tak použijte tvaroho...

Vepřová panenka plněná mozzarellou a sušenými rajčaty

Jemná vepřová panenka, která se doslova rozplývá na jazyku, skrývá lahodné překvapení – italskou mozzarellu a voňavá sušená rajčata. Tento recept spojuje šťavnaté maso s výraznou chutí Středomoří a je ideální volbou, když chcete ohromit hosty nebo si dopřát něco výjimečného. Připravte si jednoduchý,...

Provensálská vepřová kýta

Provensálská vepřová kýta je skvělá příprava vepřového na provensálský způsob Ingredience (4 porce) 600g vepřové kýty, 1 plechovka loupaných rajčat 2 lžíce provensálského koření 100ml smetany 8 stroužků česneku 1 lžička cukru sůl extra panenský olivový olej Postup: Naklepané p...

Hamburgerové bulky

Domácí hamburgerové bulky  jsou nezbytnou součástí každého grilování. Ingredience (12 bulek) 450g hladké mouky 180ml vlažné vody 30g oleje,&nbsp 30g droždí 25g cukru 2 vejce 10g soli Postup: Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vodu a do vody droždí a cukr. ...

Jahodová pěna

Jemná, nadýchaná a neodolatelně ovocná – přesně taková je naše jahodová pěna, která potěší nejen milovníky sladkého, ale i ty, kteří hledají lehký a svěží dezert. Připravíte ji během chvilky z pár jednoduchých surovin, a přesto dokáže oslnit svou chutí i vzhledem. Ideální jako letní pohlazení po obě...

Makový závin se švestkami

Makový závin se švestkami je tradiční český dezert, který spojuje bohatou chuť mletého máku s jemnou sladkostí švestek, to vše zabaleno v křupavém listovém těstě. Tato kombinace vytváří neodolatelný zážitek pro milovníky sladkých pečiv. Příprava je poměrně jednoduchá a výsledek stojí za to. Ingredi...

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

​Tagliatelle s rajčatovou omáčkou jsou jednoduchým a chutným pokrmem italské kuchyně, který zvládne připravit každý. Tento recept je ideální pro rychlý oběd nebo večeři, kdy máte málo času, ale chcete si pochutnat na něčem lahodném Ingredience 400 g těstovin tagliatelle 400 g pyré z rajčat 1...

Pečená pražma královská

Pražma královská, oblíbená ryba středomořské kuchyně, vyniká jemným bílým masem a delikátní chutí, která si žádá jen pár jednoduchých ingrediencí. V tomto receptu ji připravíte snadno a bez zbytečných komplikací – stačí bylinky, česnek, citron a kvalitní olivový olej. Výsledek? Skvělý nedělní oběd n...

Mořský vlk v solné krustě (Branzino in crosta di sale)

Mořský vlk pečený v krustě z hrubé soli je oslnivý pokrm, který nadchne nejen chutí, ale i efektním servírováním. Solná krusta rybu dokonale uzavře a uchová všechny šťávy a aroma uvnitř – díky tomu je maso po upečení neuvěřitelně šťavnaté a voňavé. Tento tradiční italský způsob přípravy je ideální p...

Jahodové tiramisu (Tiramisu alle Fragole)

​Jahodové tiramisu, známé jako "Tiramisu alle Fragole", je osvěžující variací klasického italského dezertu, která kombinuje jemnost mascarpone s lahodnou chutí čerstvých jahod. Tento lehký a svěží dezert je ideální pro jarní a letní dny, kdy jsou jahody v sezóně. Ingredience: 500g jahod 4 vej...