Recepty, Strana 6

Švýcarská roláda (Swiss roll)

Swiss roll (švýcarská roláda) Tento lahodný dezert není italský (je to hned od vedle), ale je tak výborný, že jsme ho museli prostě zařadit. Na přípravu potřebujeme: 350ml smetany (min. 30%), 240g hořké čokolády (min. 70%), 3 lžíce vody, 2 lžíce kávy, 6 vajec, sůl, 170g moučkového cukru Pos...

Pizza

Pizzu není třeba představovat. Jedná se v podstatě o koláč z chlebového těsta s rajčatovou omáčkou. Navrch jsou přidávány další ingredience podle druhu a chuti. Na přípravu těsta potřebujeme: 500g mouky na pizzu (nebo hladké mouky), 20g droždí, 2dcl vlažné vody, sůl, půl lžičky...

Italský jablečný koláč (Torta di mele)

Jak už je pro Itálii typické, tak dobré věci jsou velice jednoduché. Tento koláč není klasický koláč, kdy na nějakém těstě je ovoce, ale jedná se spíše o vláčný dort. Ideální je k snídani nebo jej doplňte vanilkovou zmrzlinou a servírujte jako odpolední dezert. Výhoda tohoto koláče je, že Vám vydrží...

Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro)

Gnocchi di patate al pomodoro Gnocchi s rajčatovou omáčkou od nás: 500g gnocchi, 250g loupaných rajčat (nebo použijte čerstvé), extrapanenský olivový olej Dále potřebujeme: mrkev, celer, cibuli, petržel Postup: na olivovém oleji osmahneme nakrájenou mrkev, cibuli a celer, přidáme nakrájená o...

Kuskus se zeleninou (Couscous con verdure)

Suroviny od nás: 250g kuskusu, extra panenský olivový olej Dále potřebujeme: 270 ml vody, 2 lžíce másla, 2 mrkve, 1 menší lilek, 10 cherry rajčátky, 1 čerstvá chilli paprička, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 cukety, několik listů bazalky, sůl Postup: Nakrájíme na kostičky lilek. Oso...

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Suroviny od nás: 400g špaget, ½ šálku extrapanenského olivového oleje Dále potřebujeme: 2 stroužky česneku (možno i více), 2 pikantní chili papričky, sůl Postup: dáme vařit těstoviny, mezitím na olivovém oleji připravíme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričky...

Fusilli s omáčkou s capary a olivami (Fusilli al sugo di capperi ed olive)

Suroviny od nás: 350g těstovin fusilli, hrst kapari, 20 černých oliv, extrapanenský olivový olej Potřebujeme: svazek petrželky, stroužek česneku, strouhaný sýr (parmazán nebo grana padano) Postup: Dáme vařit těstoviny ve velkém množství osolené vody, mezitím na olivovém ol...

Vanilkový pudink (Il budino alla vaniglia)

Potřebujeme: 75g cukru, 35g kukuřičné mouky, špetka soli, 650ml smetany, 28g másla, 5ml vanilkového extraktu… Postup: Ve velkém kastrolu dobře promíchejte cukr, kukuřičný škrob a sůl s pomocí vařečky nebo šlehačem. Postupně přidáváme smetanu, aby nevznikly hrudky. Na středním plamenu přiv...

Těstoviny s máslem a sýrem (Pasta al Burro con Formaggino)

Suroviny: 400g těstovin penne, 2 lžíce másla, 2 lžíce sýru Formaggino, půl šálku nastrouhaného sýru Parmigiano Reggiano Postup: Dáme vařit těstoviny ve velkém množství osolené vody. Uvařené těstoviny přendáme do mísy spolu s trochou vody ve které jsme je vařili a přidáme os...

Jahody s citronem (Fragole al limone)

Potřebujeme: lžíce cukru, půlka citronu, lžíce vody, 300g jahod, moučkový cukr Postup: metličkou promícháme cukr, citron a vodu. Smícháme s očištěnými jahodami nakrájenými na měsíčky. Posypeme moučkovým cukrem a dobře zakryté vychladíme v lednici....

Jahody marinované v balsamicu (Fragole marinate con aceto balsamico)

Suroviny: lžička balsamica, košík jahod, 200g riccoty, 20g medu, pepř Postup: Nakrájené jahody marinujeme ve směsi balsamica a pepře. Podáváme se sýrem ricotta do kterého zašleháme med....