Jahodový sorbet, známý jako "Sorbetto alle fragole", je osvěžující dezert ideální pro horké letní dny. Jeho příprava je jednoduchá a výsledkem je lahodná pochoutka plná intenzivní jahodové chuti. Ingredience: 500g jahod 150ml vody 150g cukru krupice 2 bílky šťáva z půlky limetky Post...
Recepty, Strana 7
-
Těstoviny
-
Hlavní chody
-
Ryby a plody moře
-
Pizza
-
Dezerty a koláče
-
Česká klasika
-
Polévky
-
Pečivo
-
Zmrzliny a sorbety
-
Marmelády a sirupy
-
Vánoční
Tuhle skvělou marmeládu musíte vyzkoušet. Je úplně bez pektinu. Jahody jako takové jsou bohaté na přírodní pektin, tak proč ho nevyužít. Opět, jak je na našich stránkách běžné, je recept krásně jednoduchý. Ingredience: 500g jahod 400g cukru krupice nebo krystal citronová šťáva (nebo šťáva z ...
Jahodová bublanina je klasický letní moučník, který okouzlí svou jednoduchostí a svěží chutí. Nadýchané těsto, do kterého se zapracují čerstvé jahody, čímž vznikne lahodný a šťavnatý dezert. Ideální pro rodinné oslavy, pikniky nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Ingredience: 300g cukru ...
Švýcarská roláda (Swiss roll) je dezert, který sice nepochází z Itálie, ale svou bohatou čokoládovou chutí si zasloužil místo i v italské kuchyni. Tento recept kombinuje nadýchané kakaové těsto s jemnou smetanou, čímž vytváří neodolatelnou pochoutku pro milovníky sladkého. Připravte si tuto lahůdku ...
Pizzu není třeba představovat. Jedná se v podstatě o koláč z chlebového těsta s rajčatovou omáčkou. Navrch jsou přidávány další ingredience podle druhu a chuti. Ingredience: Na těsto: 500 g mouky na pizzu (nebo hladké mouky) 20g droždí 2dcl vlažné vody sůl půl lžičky cukru 4 lžíce o...
Jak už je pro Itálii typické, tak dobré věci jsou velice jednoduché. Tento koláč není klasický koláč, kdy na nějakém těstě je ovoce, ale jedná se spíše o vláčný dort. Ideální je k snídani nebo jej doplňte vanilkovou zmrzlinou a servírujte jako odpolední dezert. Výhoda tohoto koláče je, že Vám vydrží...
Gnocchi s rajčatovou omáčkou (di patate al pomodoro) jsou dokonalým příkladem jednoduchosti a elegance italské kuchyně. Tento tradiční recept spojuje jemné bramborové noky s bohatou omáčkou z loupaných rajčat, mrkve, celeru a cibule, dochucenou čerstvou petrželí. Připravíte ho snadno a rychle, a pře...
Kuskus se zeleninou (Couscous con verdure) je lehké, barevné a výživné jídlo, které voní po středomoří. Je ideální jako rychlý oběd, večeře nebo jako osvěžující příloha ke grilovaným pokrmům. Díky kombinaci křupavé zeleniny, aromatických bylinek a jemného kuskusu vzniká harmonický pokrm, který potěš...
Špagety aglio, olio e peperoncino jsou esencí italské kuchyně – jednoduché, rychlé a plné chuti. Tento tradiční pokrm pochází z Neapole a je oblíbený pro svou nenáročnost a výraznou chuť. Stačí kvalitní špagety, extra panenský olivový olej, česnek a pikantní chilli papričky, abyste vytvořili jídlo,...
Fusilli s omáčkou z kaparů a oliv (Fusilli al sugo di capperi ed olive) jsou dokonalým příkladem středomořské kuchyně, kde se jednoduchost snoubí s intenzivní chutí. Tento recept kombinuje těstoviny fusilli s výraznou omáčkou z kaparů, černých oliv, česneku a čerstvé petrželky, doplněnou o extra pa...
Vanilkový pudink (Il budino alla vaniglia) je klasický dezert, který potěší svou jemnou chutí a krémovou konzistencí. Tento recept vás provede přípravou domácího pudinku z jednoduchých surovin, jako jsou smetana, cukr, kukuřičná mouka, máslo a vanilkový extrakt. Výsledkem je lahodný dezert, který si...