Těstoviny s máslem a sýrem (Pasta al Burro con Formaggino) jsou klasickým italským pokrmem, který okouzlí svou jednoduchostí a jemnou chutí.Tento recept kombinuje těstoviny penne s máslem, sýrem Formaggino a nastrouhaným Parmigiano Reggiano, čímž vytváří krémovou omáčku, která potěší každého milovníka italské kuchyně.Ideální volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři.
Ingredience:
- 400g těstovin penne
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce sýru Formaggino
- půl šálku nastrouhaného sýru Parmigiano Reggiano
Postup:
- Dáme vařit těstoviny ve velkém množství osolené vody.
- Uvařené těstoviny přendáme do mísy spolu s trochou vody ve které jsme je vařili a přidáme ostatní suroviny.
- Necháme horké těstoviny trochu rozpustit sýr a máslo, promícháme a hned podáváme.