Dort Caprese (Torta Caprese)

Pro jednoduchý italský dort, který je klasický a vždy oblíbený, vám doporučujeme Torta Caprese. Tento tradiční italský čokoládový a mandlový dort pochází z ostrova Capri a je známý svou bohatou chutí a vlhkou texturou. Co je na něm nejlepší, není potřeba mnoho ingrediencí a je bezlepkový.

Tento dort je skvělým příkladem italské jednoduchosti s výraznou chutí. Je bohatý a vlhký s hlubokou čokoládovou chutí, doplněnou o texturu a chuť mandlí.

Ingredience:

  • 250 g mandlové směsi Le Farine Magiche
  • 25g bramborového škrobu
  • 50g sekaných mandlí (volitelně na dekoraci)
  • 5g prášku do pečiva
  • 200g hořké čokolády
  • 20g moučkového cukru
  • 150g měkkého másla
  • 15g hořkého kakaa
  • 5 středně velkých vajec
  • 1 lžička rumu (volitelně).

Příprava:

  1. Oddělíme žloutky od bílků a ušleháme dotuha. Čokoládové lupínky nasekejte mixérem.
  2. Nalijte do mísy a smíchejte mandlovou směs, kakao, kapky, škrob a kvásek.
  3. Přelijte do jiné mísy a přimíchejte máslo a po troškách žloutky. Získáte pěnivý krém.
  4. Lehkými pohyby shora dolů zapracujte pevné ingredience a bílky.
  5. Směs nalijte do máslem vymazané formy (26/28 cm) a pečte v horkovzdušné troubě při 160°C asi 38 minut nebo v klasické na 175°C asi 40-50 minut.
  6. Necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.
.
.
.