Vanilková zmrzlina

Když se řekne zmrzlina, mnoho lidí si představí krémovou a lahodnou dobroty, která dokáže osvěžit a potěšit naši chuťovou představivost. A co takhle si vyrobit vlastní vanilkovou zmrzlinu, která vás přenese do světa sladkého kouzla? Tento recept vám umožní vytvořit si v domácích podmínkách dokonalou vanilkovou zmrzlinu, která zaručeně potěší nejen vás, ale i vaše blízké.

Krok 1:

150g cukru, špetka soli a vanilkový lusk vyškrábnout a i s luskem hodit do 250ml mléka a dát na plotnu zahřívat. Těsně před varem odstavit, přikrýt pokličkou a nechat vanilku louhovat.

 Obrázek

 

Krok 2:

mléko s vanilkou opět zahřejeme. Vyšleháme 5 žloutků s cukrem do pěny a za stálého šlehání pomalu přiléváme horké mléko.

 Obrázek 

Krok 3:

výslednou směs pomalu za stálého míchání zahříváme, dokud nezhoustne. Nesmí dojít k varu, jinak se Vám to zdrcne.

 

Obrázek

Krok 4:

do výsledné směsi nalejeme 500ml smetany ke šlehání, necháme vychladnout a na noc strčíme do lednice.

 

Obrázek

Krok 5:

Vyndáme lusk a směs nalejeme do zmrzlinovače.