La Farra Valdobbiadene Prosecco DOCG Extra Dry 0.75 L
Související produkty
Detailní popis produktu
Popis:
Celková kyselost: 5,5 g/l
Obsah alkoholu: 11,5 % obj.
Zbytkový cukr: 16 g/lt
Odrůda hroznů: 100% Glera
Tlak: 4,8 bar
Teplota podávání: 8° C
Doporučené sklo: Sklenice na bílé víno
Potenciál pro zrání
Abyste si plně vychutnali jeho svěžest, mělo by se v ideálním případě vypít do jednoho roku od sklizně.
Původ hroznů:
Vyrobeno ze speciálního výběru hroznů z vinic ležících na horních kopcích Farra di Soligo, Solighetto, Farrò a San Pietro di Feletto. Půdy jsou směsí jílu a vápence (180–300 m n. m.) a používají se systémy výchovy révy „Double-Arched Cane“ a „Sylvoz“ s hustotou výsadby 3000–3700 keřů na hektar. Vinice obhospodařuje přímo společnost LA FARRA.
Sklizeň: Sklízí se ručně, v posledních deseti dnech měsíce září.
Vinifikace:
Tradiční vinifikace bílého vína s měkkým lisováním; kvašení je pomalé a dlouhé.
přibližně 15 dní při kontrolované teplotě 18 °C; následně se víno scedí a poté zraje při nízkých teplotách v nerezových tancích s tepelnou regulací po dobu minimálně 3 měsíců.
Přeměna na šumivé víno:
Provádí se metodou Charmat, která se tradičně používá pro jemné víno, ovocná vína. Prise de mousse probíhá v tlakových tancích po dobu přibližně 25–30 dnů při teplotě 16–18 °C, zatímco zrání (rovněž v těchto autoklávech) probíhá 2 až 3 měsíce.
Doporučení k podávání:
Vynikající jako aperitiv a pro každou společenskou příležitost. Výborně se hodí k rybím pokrmům a lehkým předkrmům.
Degustační poznámky
Vzhled: Jasně slámově žlutá barva, s mimořádně jemnými, vytrvalými bublinkami.
Vůně: Svěží a elegantní, s ovocnými tóny jablek a broskví a s tóny akátového květu.
Chuť: Složení: dobře vyvážené a hedvábné, s přitažlivou kůží a suchým závěrem.
Země původu:
Itálie
Doplňkové parametry
Kategorie: | Italské prosecco – šumivá elegance z Itálie |
---|---|
Hmotnost: | 1.55 kg |
? Země původu: | Itálie |
? Region: | Veneto |
? Certifikace vín: | DOCG |
? Podíl cukru: | extra dry |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.